Elke private of sociale huurder van een woning kan zich bij ons aansluiten met een basislidmaatschap of een uitgebreid lidmaatschap.

Hoe lid worden

U kan uw lidmaatschap in orde maken op één van onze zitdagen  , voorafgaand aan uw adviesgesprek. In Hasselt kan dit via Bankcontact. Op de andere zitdagen kan er enkel contant betaald worden. Of u kan zich op voorhand al aansluiten, door het lidgeld over te maken op het rekeningnummer BE 0900113960 0557, van het Huurderssyndicaat, met vermelding van uw voor- en achternaam. Na ontvangst van de ledenbijdrage maken wij een lidmaatschap aan op uw naam. Van zodra je naar één van onze zitdagen komt kunnen we het dossier vervolledigen en je verder helpen met je huurvragen. Om je lidmaatschap en dossier in orde te brengen, vragen we steeds om een eerste maal langs te komen op één van onze zitdagen en zeker je huurcontract mee te brengen !

Basislidmaatschap

  • Voor €20 per jaar kan je steeds bij ons terecht met al je huurvragen en krijg je advies op maat. Indien wenselijk geeft de adviseur je een gepaste voorbeeldbrief mee.
  • Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming dan betaal je een verminderd tarief van €10. Hiervoor bezorg je ons een recent attest van de ziekenkas.
  • 4 maal per jaar ontvang je het Huurdersblad.
  • Van zodra jouw lidmaatschap en dossier in orde zijn, kan je naast de zitdagen ook per mail of telefonisch beroep doen op ons.
Ben je alleenstaande met kinderen ten laste, dan krijg je een eerste advies gratis.
Alle huurders uit Beringen, Genk, Hasselt, Lanaken, Leopoldsburg of Sint-Truiden krijgen eveneens een eerste advies gratis, dankzij onze samenwerking met deze gemeenten.

Uitgebreid lidmaatschap

  • Voor €54 per jaar beheren wij je volledig huurdossier. Wij doen de nodige onderhandelingen met de verhuurder en verzorgen de nodige communicatie en briefwisseling hiervoor.
  • Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming dan betaal je een verminderd tarief van €27. Hiervoor bezorg je ons een recent attest van de ziekenkas.
  • 4 maal per jaar ontvang je het Huurdersblad.
  • Van zodra jouw lidmaatschap en dossier in orde zijn, kan je naast de zitdagen ook per mail of telefonisch beroep doen op ons.